İstanbul’un göz bebeklerinden biri olan Beşiktaş; tarih, kültür ve sanatın buluştuğu gündüzü başka gecesi bambaşka semtimiz. Aklınıza gelebilecek her şeyi Beşiktaş’ta bulmanız mümkün. Müzesinden parkına, kafesinden tutun gece kulüplerine kadar her şey… Aşağıda Beşiktaş’ta gezilecek 10 yeri sizler için derledik. Oylarınız ile sıralamaya sizler karar verebilirsiniz.
#1 Dolmabahçe Sarayı
Dolmabahçe Sarayı, denize nazır konumu ve barok mimarisi ile Osmanlı döneminin en gösterişli sarayı. Hazine ve Saltanat Kapısındaki işlemeler siz daha içeri girmeden büyülüyor, kapıdan içeri adım attığınızda ise bahçesi ve deniz manzarası ile ayaklarınızı yerden kesiyor. Dolmabahçe Sarayı'na girdiğinizde görkemleri salonları başınızı döndürüyor. Saray Selamlık, Tören Salonu ve Harem-i Hümayun olmak üzere toplamda üç bölümden oluşuyor. Bol bol fotoğraf çekilip kendinizi adeta sultanlar gibi hissettiğiniz bu yer ilk sırayı hak ediyor.
Dolmabahçe Sarayı 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir, gişelerden 09:00 – 17:30 saatleri arasında bilet alınabilir, son giriş saati 17:00 ve son çıkış saati 18:00'dır. Giriş ücretleri ise selamlık için yerli ziyaretçi bileti 60 TL, indirimli bilet ise 15 TL'dir. Selamlık + harem + resim müzesi giriş ücretleri ise yabancılar için 300 TL, yerli ziyaretçiler için 100 TL ve indirimli bilet ise 30 TL'dir. Konum için tıklayın.
#2 Limonluk Cafe
Yine Dolmabahçe Sarayı’nın içinden ama bu sefer arka bahçesinde Resim Müzesi tarafında yer alan Limonluk Cafe kış bahçesini anımsatan iç dekorasyonuyla yakalığı ambiyans mükemmel. 2021 yılı Pandemi sürecinde hizmete açılan bu kafe kısa zamanda popüler hale geldi. Limonluk Cafe’nin bahçesinde bulunan kuğular, havuz, yeşillik ise size ayrı huzur veriyor. Limonluk Cafe’nin adı, zamanında sarayda kafenin şu an bulunduğu yerin aslında limon ağaçlarının bulunduğu sera olmasından geliyor.
Mükemmel ambiyansı ve lezzetli yemekleri ile Limonluk Cafe, 09:00 - 17:30 saatleri arasında (Pazartesi günleri hariç) hizmet vermektedir. Sarayın içerisinde bulunan bu mekan için ekstra giriş ücreti bulunmamaktadır. Mekanın menü-fiyat ve konum bilgisi için tıklayabilirsiniz.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#3 Resim Müzesi
Resim Müzesi, 2014 yılında Dolmabahçe Sarayı'nın Veliaht Dairesinde açılmıştır. Müzede, 19. yüzyıl Osmanlı padişahlarının yaptırdığı ve satın aldığı resimler sergilenmektedir. Ayrıca müzede Topkapı Saray'ından ödünç alınan resimler de bulunmaktadır. Koleksiyon halindeki resimler tematik bir bütünlük içinde 11 bölümde sergilenmektedir. Birbirinden güzel ve özel resimlerin bulunduğu bu müze baştan aşağı bir sanat şöleni.
Sadece Resim Müzesi'ne gidecekler için giriş ücretleri ise yabancı ziyaretçiler için 90 TL, yerli ziyaretçiler için 40 TL, indirimli bilet ise 15 TL. Pazartesi günleri kapalı olan Milli Saraylar Resim Müzesi; 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir, 09:00 – 17:30 saatleri arasında bilet alınabilir, müzenin son giriş saati 17:00 ve son çıkış saati 18:00'dır. Konum için tıklayın.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#4 Yıldız Parkı
Yıldız Parkı ya da halk arasında bilenen ismiyle Yıldız Korusu, Beşiktaş Ortaköy’de yer alan 46 hektarlık alana sahiptir. Tarihi değerinin yanı sıra doğal güzelliği ve bitki çeşitliliği ile tanınan bir parktır. Kısaca geçmişinden bahsetmek gerekirse, 17. Yüzyılın başlarında ön plana çıkan bu tarihi yer öncesinde bir ailenin özel mülküyken Sultan IV. Murat satın alıp kızı Kaya Sultan’a hediye etmiştir. Şale Köşkü, 1925'te İtalyan işletmeciye verilmiş ve bir süre casino olarak kullanılmıştır fakat Atatürk’ün müdahalesiyle geri alınmıştır. Zamanla birçok şekilde adlandırılan ve kullanılan bu park 1940’tan sonra Yıldız Parkı olarak adlandırılmıştır.
Parkın içerisinde işletmeciliği Beltur’a ait Malta Köşkü ve Çadır Köşkü bulunmaktadır. Muhteşem deniz manzarası ile her gün gidebileceğiniz; 09:00 ile 13:00 saatleri arasında kahvaltı hizmeti veren, saat 22:00’a kadar da restoran ve kafeterya kısmında vakit geçebileceğiniz bu köşklere mutlaka gitmelisiniz. Yayalar için giriş ücreti bulunmayan Yıldız Parkı’nda araçla girişte sadece 15 TL alınıyor. Konum için tıklayınız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#5 Ihlamur Kasrı
Beşiktaş ile Nişantaşı arasında yer alan Ihlamur Kasrı, Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Sultan Abdülmecit’in yaptırmış olduğu Merasim ve Maiyet köşklerinden, asıl Ihlamur Kasrı’nın Merasim Köşkü olduğu söylenmektedir. O zamanlar kasrın kullanım amacı sultan ve harem kadınları için olduğu söylenilmektedir. Mimarisiyle sizi büyüleyen bu kasır yemyeşil bahçesiyle sizi kendinizden geçiriyor.
Pazartesi günleri kapalı olan Ihlamur Kasrı 09:00 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Kasır giriş ücreti ise yabancı uyruklu ziyaretçiler için 40 TL, yerli ziyaretçiler için 20 TL ve indirimli bileti ise 10 TL’dir. Eğer sadece bahçeyi gezmek isterseniz ödemeniz gerek ücret sadece 10 TL. Konum için tıklayınız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#6 İstanbul Deniz Müzesi
İstanbul Deniz Müzesi; denizcilik alanında Türkiye’nin en büyük, koleksiyon çeşitliliği bakımından ortalama 20.000 eser bulunan dünyanın sayılı müzelerindendir. 1897 yılında Osmanlı Devlet Tersanesi’nde küçük bir binada kurulan “Müze ve Kütüphane İdaresi olarak kurulan Deniz Müzesi, Deniz Kuvvetlerine bağlı olan Türkiye’nin ilk askeri müzesi olmuştur.
1500 m²lik alana sahip 3 katlı ana sergi binasında 4 büyük salon ve 17 oda sergileme alanı olarak kullanılmıştır. Sergi salonlarına ise rüzgâr yönlerinin isimleri verilmiştir ve müzede; El yazmaları, sancaklar, tablolar, haritalar, bahriyeli kıyafetleri, tuğralar, armalar, silahlar, tablolar ve saltanat kayıkları gibi birçok eser sergilenmektedir. Ayrıca, küçük yaş grupları için eğitici oyun alanı ve hediyelik eşya bölümü ise müzenin giriş kısmında bulunmaktadır.
İstanbul Deniz Müzesi, pazartesi günü kapalı olup, hafta içi 09:00-17:00 ve hafta sonu 10:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücreti ise 25 TL olup öğrencilere de ücretsizdir. Konum bilgisi için tıklayınız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#7 Yıldız Sarayı
Yıldız Sarayı, tarihi açısından oldukça anlamlı bir yere sahiptir. II. Abdülhamit’in 33 yılını geçirdiği bu saray o dönemde devletin idari merkezi olmuştur. Kültür ve sanat mekânı olarak da nitelendirilen Yıldız Sarayı’nın içerisinde fotoğraf atölyesi, müzik stüdyosu, resim galerisi, tiyatro, basımevi ve ufak müzeler bulunmakta. Ayrıca o dönemde sarayda çini ve porselen eşyaların üretiminin yapıldığı çini fabrikası ve ahşap işçiliğinin yapıldığı marangozhane kurulmuştur.
Yıldız Sarayı açık mı?
Yıldız Sarayı şu anda restorasyon nedeniyle kapalı olduğundan gitmeden önce arayıp teyit etmenizde fayda var.
Yıldız Sarayı nerede?
Google Haritalar üzerinden Yıldız Sarayı'na yol tarifi için tıklayın
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#8 Şeker Ahmet Paşa Çay Salonu
Resim Müzesi’nin girişinde kalan Şeker Ahmet Paşa Çay salonu, asil ama bir o kadar da sade ambiyansı ile sizlere eşsiz bir çay deneyimi sunuyor. Müzeyi gezdikten sonra deniz manzarasını izleyerek çeşitli bitki çayları sayesinde yorgunluğunuzu atacağınız bir mekân.
Küçük olması sebebiyle yer bulmakta zorlansanız bile cam kenarına oturup manzarayı izlemek bambaşka bir duygu. Sosyal medyada paylaşmalık fotoğraflar çekilmek için ise harika bir ortam. Ayrıca çay salonuna girmek için müze giriş ücreti ödemenize gerek yok. Beşiktaş’a kadar gelip buraya uğramamak olmaz… Konum bilgisi için tıklayınız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#9 Ortaköy
İstanbul’un semtleri arasında Beşiktaş için ailenin reisi dersek, Ortaköy’e bu ailenin göz bebeği diyebiliriz. Her kesime hitap eden çeşitli mekanları, tarihi yapıları, manzarası ve en çok da sokak lezzetleri ile bilinir Ortaköy. Boğaz Köprüsünü arkasına alan Ortaköy Camisi ise sembolü olmuştur buranın.
Hamburgeriyle nam salmış Özelhisar ayranıyla Biber Burger; kokoreç midye deyince akla gelen Midyeci Ahmet; kahvaltı denilince gidilen ilk yer Kahvaltıcılar Sokağı ama en çok Ortaköy Kumpiri meşhurdur buranın. O şarkılara yer etmiş meşhur ağaçlı yolda yürümek bile bambaşka Ortaköy’de. Balıkçılar çarşısı, Ortaköy Hamamı da bilinenler arasında. Daha birçok mekanın ve güzel alanların bulunduğu Ortaköy’de kendinizi kaybedebilirsiniz. Ortaköy Meydana gitmek için tıklayınız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
#10 Akaretler
19. yy'da Dolmabahçe Sarayı'nın üst düzey görevlileri için inşa edilmiş sıra evleriyle bilinen Akaretler, İstanbul'un en hareketli yerlerinden biridir. Akaretler diyince akla Maçka Parkı, ara sokaklardaki dükkanlar, konsept kafeler ve lüks restoranlar geliyor. Bunların dışında önemli sanat müzeleri ve galerileri de mevcut.Akaretler’de meşhur yerler arasında Pepe Rosso bar, Artweeks Akaretler (galeri), B Blok Tatlıcı, Lokmata ve Şairler Kahvesi ve daha fazlası bulunmaktadır. Beşiktaş'ta mutlaka gezip görmeniz ve kendinizi şımartacağınız bir yer.
Akaretler'e Nasıl Gidilir?
Google maps üzerinden Akaretler'e yol tarifi almak için tıklayınız.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings
GIPHY App Key not set. Please check settings